Promenera i Stockholm för mötesfrihet i Ryssland!

Postat: 9 juni 2012 av Tystade röster i Mötesfrihet, Ryssland
Etiketter:, , , ,

Promenera för mötesfrihet i Ryssland!Delta i Östgruppens solidaritetsaktion för den ryska demokratirörelsen

Mötesfriheten begränsas alltmer i Ryssland. En ny lag innebär att deltagande i demonstrationer och möten som inte godkänts av myndigheterna kan leda till skyhöga bötesbelopp. Men den ryska demokratirörelsen ger inte upp och är alltjämt full av kreativa idéer. Häromveckan arrangerades en ”kontrollpromenad” på initiativ av några av landets främsta författare, där tusentals Moskvabor helt enkelt promenerade genom staden och på det sättet gjorde en markering mot den inskränkta mötesfriheten. Läs mer på våra tidigare blogginlägg på Tystade röster, bland annat här och här.

De som protesterar mot valfusk och människorättskränkningar i Ryssland har valt den vita färgen som enande symbol. Nu visar vi vår solidaritet med demokraterna i Ryssland. På tisdag kl. 17.00 genomför vi i Stockholm en stödpromenad från Sergels torg till Mynttorget, med vita ballonger i händerna – och gärna klädda i vitt!

Vi fixar ballongerna, klä på dig får du göra själv 🙂

Inga slagord och banderoller men en synlig och tydlig manifestation för demokrati och mänskliga rättigheter. Kom och promenera med oss du också!

Hjälp oss gärna att sprida information om promenaden! Ett event finns skapat på Facebook, där det också går bra att anmäla att man tänker delta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s