Aktion nalle – så bra blev det!

Postat: 12 november 2012 av Tystade röster i Belarus, Föreningsfrihet, Mötesfrihet
Etiketter:, , , , , ,

I lördags gick så Östgruppens ”Aktion nalle” av stapeln. Det blev väldigt lyckat. Vi var många där hela tiden och många andra kom förbi en stund och paketerade en egen liten nalle. Totalt fick vi ihop nästan 175 stycken! Engagemanget var stort och det var väldigt kul! Se videoklipp nedan.

Uppmärksamheten i Belarus var stor redan före aktionen men har varit överväldigande sedan dess. Här är ett litet urval artiklar (många av dem på topplats):
Dessa är alla från Belarus, men nyheten har spritt sig ordentligt till Ryssland och andra grannländer också. Vi har verkligen fått visa vårt stöd till dem som arbetar för demokrati i Belarus!

ETT STORT TACK till alla inblandade!

På Östgruppens hemsida kan du se fler foton. Där finns också det brev nallarna hade med sig att läsa.

Annonser
kommentarer
  1. […] Redan i förra veckan uppmärksammades den då förestående aktionen stort i Belarus. I princip alla oberoende belarusiska massmedier informerade om våra planer och när vi sedan gick till verket och genomförde Aktion Nalle – på Sergels Torg i Stockholm – växte intresset ännu mer. Bilder och filmklipp från aktionen har spridits och kommenterats flitigt på sociala medier. Några av pressklippen finns samlade här och här. […]

  2. […] med en ny nalleaktion häromveckan. Responsen i Belarus var överväldigande (läs mer här och här), och det är tydligt att den sortens stödaktioner välkomnas av många inom demokratirörelsen. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s