Om ”Tystade röster”

Bloggen ”Tystade röster” drivs av Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter. Här skriver vi om mötes- och föreningsfrihet i Ryssland och Belarus (Vitryssland).

Det civila samhället utsätts för ett allt hårdare tryck världen över. I land efter land inskränks de oberoende organisationernas möjligheter att verka fritt. Detta sker ofta i tysthet, med hjälp av administrativa regleringar, allt för att undvika de svarta tidningsrubriker många av världens makthavare är rädda för. Också i Ryssland och Belarus inskränks rättigheterna för det civila samhället – de kritiska rösterna tystas. Den här bloggen drivs för att ge uppmärksamhet åt den utvecklingen. Tanken är att kombinera aktuella uppdateringar med bakgrundsfakta.

Ansvarig för sidan, och den som oftast bloggar, är Sofia Uggla, expert på mötes- och föreningsfrihet på Östgruppen.

Driften av bloggen är finansierad av Sida, Styrelsen för Internationellt Utvecklingssamarbete. Sida delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande författarens.

Kontakta mig gärna:
E-post: uggla @ ostgruppen.se
Telefon: 08-56 26 71 23 eller 076-945 65 03
Östgruppens hemsida: www.ostgruppen.se

Östgruppen verkar för demokrati och mänskliga rättigheter i Östeuropa. Vi samarbetar med och stödjer organisationer i regionen. Vi sprider information och bildar opinion i Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s